Rugbrødshapser med små karryurte-frikadeller og sprød kålsalat

Rugbrødshapser med små karryurte-frikadeller og sprød kålsalat

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

Karry-urte-frikadeller:
1 gulerod, 100 g
1 persillerod, 100 g
1 løg, 60 g
1 tsk olie
1 ½ tsk. mild karry
2 kviste timian
1 fed hvidløg
1 ½ tsk. salt
Peber
2½ spsk. havregryn eller mel
1 æg
½-1 dl letmælk
400 g hakket kalvekød eller kalv/svin, 10-12 % fedt
2 tsk olie
2 tsk smør

Dressing:
1 lille skalotteløg
2 spsk. syrnet fløde 9% eller Thise Fraiche 9%
½ spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
½-1 tsk. sukker

Hvidkålssalat (Coleslaw):
Ca. ¼ hvidkålshoved, ca. 300 g
1½ stor gulerod, ca. 200 g
1 stængel bladselleri


Tilbehør

8 skiver groft rugbrød, ca. 300 g


ca. 50 minutter


Sådan gør du

Skræl gulerod og persillerod og skær dem i ca. 2 cm store stykker. Pil og hak løg ikke for fint. Pil hvidløg og sæt det til side.
Varm olien på en pande ved god varme. Skru ned og steg gulerod, persillerod og skalotteløg ved svag/middel varme i 3 minutter.
Tilsæt karry, timian og hvidløgsfeddet (helt) og steg yderligere 3-4 minutter.
Krydr med salt og peber. Vend jævnligt under stegningen.
Tag grøntsagerne af panden, de skal være møre men stadig med bid, og lad dem køle af.
Fjern timiankvisten og kom grøntsagerne i foodprocessoren. Kør sammen med havregryn, æg, mælk og eddike til en jævn og lidt grov mos.
Tilsæt kødet og kør på puls-kørsel (intervalkørsel) til det hele er blandet til en fars.

Varm olie/smør på en pande ved god varme. Brun frikadellerne (12-14 stk.) ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Pil og hak løget meget fint. Rør alle ingredienser til dressingen og 2 spsk vand sammen.

Pil de yderste blade af kålen, fjern stokken og snit kålen i meget fine og tynde strimler med en skarp kniv.
Skræl gulerødder og skyl bladselleri. Snit dem meget fint. Vend grønsagerne i dressingen og smag til med salt og peber.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 25 %
Kulhydrat 44%
Fedt 31 %
2000 kJ – 500 kcal
Gæster