Det skal du bruge
4 personer
4 skiver kalve-ribeye, a 150 g, 1½ cm tykke
Salt og peber
2 tsk smør
Sennepssmør
25 g feta
25 g blødt smør
1 tsk sennep, gerne grov
Parmesansmør
25 g blødt smør
2 spsk revet parmesan
½ potte basilikum
Pynt
Lidt basilikumblade
Tilbehør
2 bundter grønne asparges, 500 g1 kg nye kartofler
½ bundt persille
Ca. 1 time
Sådan gør du
Tænd grillen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skyl og hak persille og vend det i kartoflerne.
Vask asparges, og knæk det nederste stykke af.
Smuldr fetaen og rør den sammen med smør og sennep. Smag til med peber.
Form smørret til en rulle i bage- eller madpapir. Læg smørret i fryseren.
Skyl og hak basilikum. Rør parmesan og basilikum i smørret og smag til med salt og peber. Form smørret til en rulle i bage- eller madpapir. Læg smørret i fryseren.
Brun kødet ved direkte varme 1 minut. Vend og brun på den anden side.
Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen. Tag kødet af.
Grill asparges et par minutter til de har fået farve.
Tips
- Kød og asparges kan også steges på en pande eller grillpande.
- I stedet for basilikum kan man med fordel bruge frisk ramsløg.
- Bland 1 fed hakket hvidløg i parmesansmørret.
- Frisk spinatsalat passer godt til retten.