Carpaccio af helt afpudset svinefilet (Filet Royal) med mizuna og radiser

Carpaccio af helt afpudset svinefilet (Filet Royal) med mizuna og radiser

Af Nikolaj Kirk

Det skal du bruge

4 personer

500 g helt afpudset svinefilet (Filet Royal )
salt og peber
1 spsk olie 

Dressing 
2 spsk sesamolie 
2 spsk sojasauce 
½ lime 
1 knsp sukker 

Salat 
1 spsk frisk ingefær 
1 grøn chili 
½ bundt radiser, ca. 6 stk. 
frisk koriander 
100 g salat, fx mizuna eller rucola 



Tilbehør

500 g brød 

 


Ca. 1 time plus tid til afkøling af kødet


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil kødet i køleskabet evt. til næste dag. Skær kødet i papirtynde skiver og læg det på et fad eller på fire 
tallerkener. 

Pisk sesamolie og soja sammen. Smag til med limesaft, sukker, peber og evt. salt. Hæld dressingen over kødet ved servering. 

Hak ingefær fint. Halvér chilien og fjern kerner og mellemvægge, før den skæres i tynde strimler. Skær radiser i meget tynde skiver evt. på langs. Pluk korianderblade. Bland ingefær, chili, radiser, koriander og salat i skålen, hvor dressingen har været. Fordel salaten over kødet og servér med det samme. 

Tips

  • Svinekam uden svær afpudset for fedt og sener, skinkemignon og svinemørbrad kan bruges i stedet for helt afpudset svinefilet (Filet Royal).
  • Kødet kan steges dagen før og opbevares i køleskab. Det er nemmest at få saftigt kød, hvis man bruger et stegetermometer. Steges kødet for længe, bliver det tørt.
  • En rest stegt svinekam, hvor fedtkanten er skåret fra, kan bruges til retten i stedet for helt afpudset svinefilet (Filet Royal).  
  • Mizuna og rucola ligner hinanden. Rucola er mørkest og stærkest i smagen. Andre typer salat kan også bruges. 
  • Retten kan også bruges som forret eller på en buffet. 

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28% 
Kulhydrat 48% 
Fedt 24% 
2350 kJ - 560 kcal
Gæster