Boller i karry trin-for-trin

Boller i karry trin-for-trin

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk, fx minimælk

Karrysauce
1 løg
30 g smør
1-2 tsk karry
3 spsk mel
4 dl bouillon
1 syrligt æble
1 dl fløde 9%
sukker


Tilbehør

3 dl ris
4 spsk mangochutney

 


ca. 45 minutter


Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

Fars

  1. Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
  2. Pil løget, riv det på den grove side af råkostjernet.
  3. Rør revet løg, peber, æg og hvedemel i kødet.
  4. Kom mælken i og rør det i farsen.

Ris

  1. Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  2. Kom risene i gryden.
  3. Læg låg på gryden og skru ned.
  4. Kog risene i 12 minutter.

Karrysauce

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Smelt smør til det er lysebrunt.
  3. Svits løget i gryden sammen med karryen.
  4. Rør melet i.
  5. Hæld bouillon i under piskning.
  6. Skræl æblet, skær det i tern.
  7. Kom æblestykkerne i saucen.
  8. Rør fløden i.
  9. Krydr med salt og peber.

Kødboller

  1. Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen.
  2. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte.
  3. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.

Tips

  • Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 23%
Kulhydrat 42%
Fedt 35%
2790 kJ - 665 kcal 

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 20%
Kulhydrat 40%
Fedt 40%
2990 kJ -710 kcal


Sund hverdagsmad