Andesteg med ovnstegt rødkål

Andesteg med ovnstegt rødkål

Af Britt Rasmussen

Det skal du bruge

4 personer

Andesteg
1 fersk and, ca. 3 kg 
Salt og peber 
½-1 l vand

Ovnstegt rødkål
¼ rødkål, 400 g
4 løg
2 appelsiner
3 æbler
250 g svesker uden sten
25 g smør
2 spsk balsamico
1 spsk frisk timian
½ l bouillon



Tilbehør

Kartofler evt. brunede og sauce.

Ca. 4 timer


Sådan gør du

Andesteg

Bestil anden hos slagteren nogle dage i forvejen. Krydr anden med salt og peber ind- og udvendig. Læg anden med brystet nedad på risten over bradepanden. Kom vandet i bradepanden. Stil anden i ovnen ved 130 grader og lad anden stege ca. 2 timer. Vend anden med brystet opad og steg i 1½ time. Tjek om anden er gennemstegt ved at vride/skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.


Rødkål

Snit kålen fint. Skær løg, appelsin uden skræl og æbler med skræl i både. Bland det hele i en bradepande med svesker, smør i mindre stykker, hakket timian, salt, peber og bouillon. Stil det i ovnen til anden de sidste ca. 50 minutter. Vend blandingen nogle gange i løbet af stegetiden.



Tips

  • Ovnstegt rødkål kan laves dagen i forvejen. Æblerne kan tilsættes, når der er 15 minutter tilbage, så bliver de mindre udkogte. Anden kan steges ved at brune den ved 250 grader i 20 minutter med brystet nedad. Vend den, hæld evt. fedt fra, tilsæt væske og skru ned til 160 grader og steg den færdig ca. 2½ time. Mærk ved låret om det løsner sig og se om kødsaften er klar – så er anden stegt. Anden kan steges dagen i forvejen eller om formiddagen og klippes i passende stykker, når den er næsten kold og lægges i en bradepande. Læg stanniol over og stil den i køleskabet. Før opvarmning pensl anden med andefedt. Varm den ca. 45 minutter ved 100 -125 grader. Tag anden ud af ovnen. Skru op til 200 - 225 grader. Fjern stanniolen. Stil anden øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til den er sprød.
  • Se også vores rødkålssalat med appelsin og dadler.


energifordeling

Gæster