Pastinak

Opbevaring
Kan holde sig i op til 14 dage i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe.

Tips til tilberedning

  • Pastinakker har en sød, mild, nøddeagtig smag af selleri.
  • Kan spises rå, bagt eller kogt.
  • Skræl pastinakken, og riv eller skær den i tynde skiver. Damp den i letsaltet vand i få minutter.
  • Bag pastinak i store stykker sammen med andre rodfrugter i ovnen (180 grader i 45 minutter).
  • Svits pastinak skåret i tern i olie på panden sammen med persille.
  • Bland rå revet pastinak med revet æble og hasselnødder.

Eksempler på lækre retter med pastinak

Grøn kalvekødssuppe med små kødboller

Lobescoves med kødtern og rodfrugter

Svineskank med rodurter

 

Søg efter flere opskrifter

Vend tilbage til oversigten.

Læs mere om kampagnen.

Se hvor meget 100 gram blåbær, 100 gram kål eller 100 gram ærter fylder. På den måde kan du nemmere få en fornemmelse af hvor meget eller lidt der skal til for at få de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen.