Skinkeculotte

Skinkeculotten skæres af yderlår.
Sværen skæres af, og fedtlaget trimmes ned til ca. 2 mm spæk.
Spækket ridses i tern.
Sener og fedt fjernes på undersiden.

Vægt: 300-900 g

Fedtindhold i 100 gram rå skinkeculotte
med 2 mm spæk: 10 gram

Skinkeculotte - i ovn
1 skinkeculotte med 2 mm spæk, ca. 750 g
salt og peber

Tilberedningstid: Ca. 1 time
Stegesvind: Ca. 30%

Krydr skinkeculotte med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Læg skinkeculotten i et ovnfast fad. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stå i ca. 1 time. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader.


Skinkeculotte - stegt ved lav temperatur
Brun skinkeculotten som beskrevet under skinkeculotte i ovn. Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er ca. 65 grader.

Tips

  • Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.

Skinkeculotte - i ovn
Skinkeculotten brunes i en gryde. Tilsæt ½-1 dl væske. Stegetiden efter bruning er
35-40 minutter ved svag varme til centrumtemperaturen er ca. 65 grader.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet rosa. Magert svinekød er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa ved servering.  
    Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.

Grill
Skinkeculotte kan grilles ved indirekte varme. Brug stegetermometer.

Tips

Sæt en tandstik i det lave hjørne af den rå skinkeculotte. Skær skinkeculotten i tynde skiver fra hjørnet efter anvisningen.

 

Udskæringer

Vend tilbage til oversigten.

Find lækre opskrifter på søgesiden, hvor du kan fritekstsøge eller vælge opskrifter ud fra forskellige kategorier. 

Klik hen og find den gode opskrift