Økodag er også uddannelse

19.04

Den store Økodag, hvor køerne igen bliver lukket på græs, løber af stablen på søndag den 22. april. Et besøg på gården ved Ejstrupholm i Midtjylland kan anbefales. Her forventer de i år flere gæster, fordi der samme dag også afholdes en energimesse.

Over 100.000 mennesker kan ikke tage fejl, kunne en versionering af et gammelkendt slogan lyde. Tallet refererer til det antal danskere, der sidste år tog ud og oplevede køerne hoppe og danse på en af de talrige danske gårde til Økodag. I år gentager løjerne sig for ottende gang den 22. april i tidsrummet 11-14 og ifølge Kirsten Lund Jensen, økologichef hos Landbrug & Fødevarer, er der noget om snakken.

”Det er en rigtig vigtig dag, fordi man kommer ud og ser, hører og mærker alt det, der er forbundet med økologien. Det hele begynder og slutter netop med, at man med egne øjne selv kan se, at dyrene kommer ud i det fri, og at økologien dermed har nogle værdier, som man får med sig hjem, når man betaler for sin økologiske liter mælk. Og så er det jo også en dag, hvor land og by mødes. Vi vil jo gerne have borgerne ud og opleve, hvad dansk landbrug står for og vise, hvor maden kommer fra,” siger Kirsten Lund Jensen.

Forventer vækst i Midtjylland
Et af de steder, som har været med til at afholde Økodag igennem årene, er gården ved Ejstrupholm i Midtjylland, som ejes af Uffe Bie. Tilbage i 2010 fulgte et tv-hold fra LAND TV økodagen på gården, hvor Uffe Bie blandt andet kunne berette om 3-600 besøgende og udsolgte mejeriprodukter og pølser.

Se indslaget fra Land TV her.

Det niveau bliver i år opjusteret endnu et hak og gør dermed gården til et velegnet besøgssted.

”Vi regner med at få omtrent 1.000 på besøg i år, fordi vi arrangerer en stor energimesse, med hjælp fra en lokal ottende klasse, som har lavet udstilling, foldere, Facebookportal og meget mere til standen, som bliver udarbejdet i samarbejde med det lokale erhvervsliv. På de måde er det et meget godt eksempel på, hvad lokalsamfundet kan præstere. Her kan interesserede se og lære mere om alternativ energi som jordvarme og solceller, hvilket jo er vigtigt fordi oliefyrene i løbet af nogle år skal nedtrappes og på sigt afvikles,” fortæller Uffe Bie.

Du kan læse meget mere om energimessen og de forskellige events, der løber af stablen på gården her.

Du kan finde flere steder at opleve Økodag her.

VoresMad.dk anbefaler at tage madpakke med til dagen, Se vores varierede oversigt og find inspiration her.

Fakta:
Økodag gennemføres af Producentsammenslutningen Økosalg og Oplysning med tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Økodag gennemføres i samarbejde med Økologisk Landsforening og mejerierne Naturmælk, Thise, Arla, Øllingegaard, Osted og Them.

Seneste nyt

Om vores madopskrifter

VoresMad.dk er vores måde at servere viden om maden og opskrifter i øjenhøjde med omtanke. Alle retter er gennemtestede med fokus på smagsoplevelsen og indeholder ikke mere fedt eller kalorier end nødvendigt. Fremgangsmåden er så ligetil som muligt, uden brug af unødvendige ingredienser, for mange gryder eller andet, og så har vi krydstjekket fødevaresikkerheden.

Få opskrifter på e-mail

Meld dit til VoresMad.dk's e-mail Opskriftservice og få inspiration til lækre retter hele året rundt.

Du kan få Opskriftservice 1 eller 2 gange om måneden, som det passer dig bedst.