Vi bruger cookies

Ved at benytte www.voresmad.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Tærte med porre og røget mørbrad

Tærte med porre og røget mørbrad

Det skal du bruge

4 personer

Dej
3 spsk olie
1 dl grahamsspeltmel eller grahamsmel
2 ½ dl hvedemel
1 knsp salt
1 æg

Fyld
3 porrer
3 æg
1 dl minimælk
Salt og peber
100 g røget mørbrad eller røget skinke
75 g reven ost, 17 % fedt

Tilbehør
200 g fuldkornsflute
Blandet salat af 100 g grøn salat, 2 peberfrugter og 1 spsk citronsaft

Ca. 1 time 15 minutter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Kom olie, 3 spsk vand og de to slags mel og salt i en skål og bland det sammen evt. i en foodprocessor. Saml dejen med ægget. Udrul dejen og kom den i en smurt tærteform – gerne af metal på 24 cm i diameter. Pensl bunden med lidt æggehvide fra et af de æg, som skal i fyldet. Forbag bunden 10 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe.

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Kog porrerne i letsaltet vand 5 minutter og lad vandet dryppe af i en si.

Rør æg, mælk, salt, peber, røget mørbrad i tern og ost sammen i en skål. Vend porrerne i. Fordel massen i tærten. Bag tærten ca. 45 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe til den er gylden og gennembagt.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 48%
Fedt 33%
2575 kJ – 615 kcal

Tips

  • Kom evt. 200 g kogte kartofler i tern eller en rest kogte fuldkornspasta i tærtefyldet.
  • Tilsæt 200 g rå kartofler skåret i tynde skiver på råkostjernet - kogt op med porrerne.

Nyhedsbrev

Mest populære

#voresmad