Find en anden god opskrift


  • ca. 2 timer, heraf ca. 1¼ time i ovn

Svinekam stegt som vildt

Ingredienser (4-6 personer)

1-1½ kg svinekam uden svær med 3 mm spæk og uden ben
150 g bacon i skiver
salt og peber
1-1½ dl vand
1 kvist timian

Sovs
40 g smør eller margarine
50 g hvedemel
5-6 dl letmælk
salt
kulør
½-1 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé eller syltede tyttebær
1 tsk Danablu

Tilbehør

1 kg ovnstegte kartofler
4-6 halve pærer med tyttebær 
250 g ristede svampe, evt. champignon

 

Sådan gør du

Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg ½ skive bacon i hvert snit.

Læg kødet i en lille bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. 

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør. Hæld sovsen over kødet, hæld 1-1½ dl vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. 

Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 time. Tag kødet ud af ovnen. 

Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.


Få opskrifter på e-mail 1 eller 2 gange om måneden

Opskriften er udafbejdet af: Slagteriernes Forskningsinstitut

Tips

  • Nakkekam kan bruges i stedet for svinekam.

Flere tips og ideer til at du bliver bedre i køkkenet

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 23%
Fedt 51%
4295 kJ - 1020 kcal

Blive klogere på ernæring