Find en anden god opskrift


  • Ca. 1 time

Madmuffins med skinke og broccoli

Opskriften er en del af samlingen

Ingredienser (14 stk.)

150 g broccoli
1 løg
1 spsk olie
100 g skinke
4 æg
100 g reven mild ost, 17% fedt
½ dl skummet- eller minimælk
Knap 2 dl, 100 g fuldkornshvedemel, gerne grahamsspelt
Ca. 2 dl, 125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
peber
14 muffinforme
1 tsk olie

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Del broccolien i små buketter, skær stokken i små tern. Hak løget.
Svits broccoli og løg i olien på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve. Afkøl blandingen til den er lunkent. Rør et æg i ad gangen. Skær skinken i tern og vend den i. Rør de øvrige ingredienser i.
Pensl muffins formene med lidt olie. Fordel dejen heri. Bag dem ved 180 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter til de er gyldne og gennembagte.


Få opskrifter på e-mail 1 eller 2 gange om måneden

Opskriften er udafbejdet af: Bente Nissen Lundsgaard.

Tips

  • Madmuffins kan opbevares i køleskabet i et par dage.
  • Madmuffins kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.
  • I stedet for broccoli kan bruges revne gulerødder, squash, blomkål m.v.
  • I stedet for skinketern kan bruges revet skinke, kylling eller kyllingetern.

Flere tips og ideer til at du bliver bedre i køkkenet

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. muffin
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
560 kJ – 135 kcal

Blive klogere på ernæring