Vi bruger cookies

Ved at benytte www.voresmad.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Kyllingebryst med speltsalat

Kyllingebryst med speltsalat

Det skal du bruge:

4 personer

4 kyllingebrystfilet, 500 g
Salt og peber
1 tsk olie

Speltsalat
2 dl parboiled spelt
4 dl bouillon – gerne grøntsagsbouillon
500 g broccoli
1 fed hvidløg
1 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 løg – gerne rødløg
100 g tørrede abrikoser
35 g soltørrede tomater
Frisk eller tørret mynte

Ca. 40 minutter

Sådan gør du

Tilbered spelt i bouillon efter anvisning på emballagen.

Del broccolien i helt små buketter og læg dem i en skål. Hæld rigelig kogende vand over. Læg stanniol eller låg på. Lad det stå 5 minutter. Hæld vandet fra og lad broccoli dryppe af i en si. Rør spelten løs med en gaffel. Tilsæt knust hvidløg, olie, citronsaft, fintsnittet løg, fintstrimlede abrikoser og tomater. Smag til med salt, peber og hakket mynte.
Vend broccolibuketter i salaten.

Dup brystfiletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og brun det 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 6 minutter på hver side til kødet er gennemstegt. Vend jævnligt.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 44%
Fedt 23%
1715 kJ - 410 kcal

Tips

  • Bulgur kan bruges i stedet for spelt.
  • Kyllingeinderfilet kan bruges i stedet for brystfilet.
  • 500 g broccoli giver ca. 250 g små buketter.
  • Frisk eller tørret basilikum kan bruges i stedet for mynte.

Nyhedsbrev

Mest populære

#voresmad