Find en anden god opskrift


  • Ca. 2 1/4 time

Fuldkorns-fastelavnsboller

Ingredienser (20 personer)

25 g gær
4 dl vand
1 ½ dl fromage frais 0,3% eller 0,1% A-38
2 spsk olie
1 tsk groft salt
100 g havregryn
350 g hvidhvedemel eller grahamsspeltmel
ca. 250 g hvedemel samt ca. 1 dl til udrulning

Kagecreme
2 ½ dl skummet- eller minimælk
½ stang vanilje
2 æg
2 spsk sukker
1½ spsk majsstivelse
Evt. 1 tsk kanel

Fyld
2 æbler

Pynt
4 dl flormelis
4 spsk vand
Evt. lidt levnedsmiddelfarve

Sådan gør du

Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt fromage frais, olie, salt, havregryn, hvidhvedemel og halvdelen af hvedemelet. Lad det forhæve 15 minutter tildækket. Tilsæt resten af hvedemelet og rør dejen godt sammen. Har du en køkkenmaskine er det godt at bruge den, lad gerne dejen køre 5 minutter. Stil dejen til hævning 1 time tildækket.

Lav kagecremen. Pisk mælk, vaniljekorn, æg, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Varm det op under konstant omrøring til det jævner og bobler, rør hele tiden i cremen, så den ikke brænder på bunden af gryden. Hæld cremen i en skål. Lad det køle af, opbevar det i køleskab til det skal bruges. Rør evt. kanel i cremen.

Skær æblerne i små tern.

Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant ca. ½ cm tyk. Skær 20 firkanter ud. Læg 2 tsk kagecreme og ca. 1 spsk æbletern på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pas på at du får presset dejen godt sammen, så cremen er lukket inde. Sæt bollerne med lukningerne nedad på bagepapir på en bageplade.

Tænd ovnen på 200 grader. Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe.
Afkøl bollerne til de kun er lidt lune eller helt afkølede. Rør glasuren sammen af flormelis og kogende vand, giv den evt. lidt levnedsmiddelfarve. Smør det på bollerne. Sigt evt. også lidt flormelis over bollerne.


Få opskrifter på e-mail 1 eller 2 gange om måneden

Opskriften er udafbejdet af: Bente Nissen Lundsgaard.

Tips

  • Der kan bruges færdigkøbt kagecreme, som kun skal piskes med mælk.
  • Hvidhvedemel og grahamsspeltmel er begge fuldkorns meltyper.
  • Hvis du undlader glasur på fastelavnsbollerne, kan de leve op til Fuldkornsmærket

Flere tips og ideer til at du bliver bedre i køkkenet

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. bolle
Protein 11%
Kulhydrat 76%
Fedt 13%
980 kJ - 235 kcal

Blive klogere på ernæring