Find en anden god opskrift


  • 45 min.

Burger med sprøde løg, tomater og ærtepuré

Ingredienser (4)

400 g hakket okse- eller ungkvægkød, 8 – 12 % fedt
1 tsk salt

4 toplækre hvedeboller, 400 g

4 banan skalotteløg, 100 g
1 spsk salt
1 spsk eddike

400 g modne tomater

Ærtepuré:
1 tsk olie
1 alm. Løg, 100 g
1 dl vand
½ kg fine ærter
2 spsk creme fraiche 18%
Salt og peber

2 stk hjertesalat eller anden grøn salat, 150 g

Evt.: Lidt ristet bacon

Sådan gør du

Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.

Rør kødet med salt og form det til 4 bøffer, 1,5 cm tykke.

Skræl skalotteløg og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, kom salt og eddike på, rør rundt og lad trække 10 minutter – gerne mere.

Skær tomater i skiver.

Del salaten i blade og skyl dem.

Hak løget fint. Varm olien op i en gryde ved middel varme. Svits løgene til de er gennemsigtige. Hæld vand og ærter på og lad det koge i 4 minutter. Kom det i en blender og tilsæt creme fraiche, salt og peber. Blend det til en lind masse.

Grill bøfferne ved god varme, de skal have 1 minut for hver mm, de er tykke, så er de gennemstegte. Krydr med og peber og lidt salt, de har jo fået salt, inden de kom på grillen.

Del bollerne og grill dem med de sidste 3-4 minutter.

Smør bollerne med rigeligt ærtepuré og byg burgeren op af tomater, salat, sprøde løg, evt. bacon og bøf.


Få opskrifter på e-mail 1 eller 2 gange om måneden

Opskriften er udafbejdet af: Thomas Castberg

Tips


Flere tips og ideer til at du bliver bedre i køkkenet

Energifordeling

Protein: 24%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 26%
2825 kJ = 676 kcal

Blive klogere på ernæring