Find en anden god opskrift


  • Ca. 55 minutter

Æblemuffins med nødder og rosiner

Opskriften er en del af samlingen

Ingredienser (14 muffins)

4 æg
3 spsk sukker
4 æbler, ca. 350 g
50 g hakkede nødder fx hasselnødder
100 g rosiner
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
1 dl minimælk
100 g grahamsmel
1 tsk bagepulver
125 g hvedemel
1 spsk olie

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æggene med sukkeret til det er skummende. Rør revne æbler, hakkede nødder, rosiner, minimælk, vaniljesukker, salt og grahamsmel i. Vend bagepulveret i hvedemelet og rør det i. Rør halvdelen af olien i.

Smør 14 muffinsforme med resten af olien. Fordel dejen heri. Bag dem ved 180 grader på midterste ovnribbe ca. 40 minutter til de er gyldne og gennembagte. Stik i dem med fx en kødnål eller urtekniv. Når dejen slipper nålen/kniven uden at der er dej på, er muffins færdigbagte. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle.


Få opskrifter på e-mail 1 eller 2 gange om måneden

Opskriften er udafbejdet af: Bente Nissen Lundsgaard.

Tips

  • Du kan udskifte æblerne med pære og tilsætte 1 spsk citronsaft sammen med dem. Rosiner kan udskiftes med soltørrede tranebær.
  • Du kan udskifte grahamsmel med havregryn.
  • Muffins kan fryses og opbevares i ca. 3 måneder.

Flere tips og ideer til at du bliver bedre i køkkenet

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. muffin
Protein 12%
Kulhydrat 61%
Fedt 27%
670 kJ – 160 kcal

Blive klogere på ernæring