Fokus

Alt om den gode flæskesteg

10 opskrifter
8 tips og idéer
Hvordan laver jeg god flæskesteg? Hos VoresMad.dk kender vi udfordringerne, og har derfor gjort det nemt for dig. Vi har samlet al vores viden om flæskesteg på én side.

Flæskestegens FAQ

Vidste du, at ...

.. der er flere kilojoule i en ½ l Coca Cola® og en Lion®bar på 69 g end i en portion flæskesteg uden fedtkant, kartofler, rødkål og sauce, som vist på tallerkenen!

Vidste du, at ...

.. der er flere kilojoule i en ½ l Coca Cola® og en Lion®bar på 69 g end i en portion flæskesteg uden fedtkant, kartofler, rødkål og sauce, som vist på tallerkenen!

Perfekt flæskesteg

Sådan sikrer du, at flæskestege af svinekam bliver saftig og sprød

Se fremgangsmåden her


 

 

Perfekt flæskesteg

Sådan sikrer du, at flæskestege af svinekam bliver saftig og sprød

Se fremgangsmåden her


 

 

Vin til flæskesteg

Henrik Steen Andersen, som er forfatter og vinanmelder, giver gode vintips til julemiddagen: 

Danskernes traditionelle julemad er ikke så lidt af en udfordring for den vin, der skal serveres til. Her udelader vi misforståede anglofile tendenser med farseret kalkun. For her skal vi tale om den klassiske julemenu: and og gris.

Til julemenuen kan man ikke bare servere den første og bedste rødvin. Der er en række krav, som skal opfyldes af vinen, for at kombinationen kan blive lykkelig og for at julefreden også omkring bordet kan sænke sig. Så glem lette, elegante vine.

Se hvilken vin Henrik Steen Andersen anbefaler

Vin til flæskesteg

Henrik Steen Andersen, som er forfatter og vinanmelder, giver gode vintips til julemiddagen: 

Danskernes traditionelle julemad er ikke så lidt af en udfordring for den vin, der skal serveres til. Her udelader vi misforståede anglofile tendenser med farseret kalkun. For her skal vi tale om den klassiske julemenu: and og gris.

Til julemenuen kan man ikke bare servere den første og bedste rødvin. Der er en række krav, som skal opfyldes af vinen, for at kombinationen kan blive lykkelig og for at julefreden også omkring bordet kan sænke sig. Så glem lette, elegante vine.

Se hvilken vin Henrik Steen Andersen anbefaler

Video: Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg af svinekam

Videoen guider dig gennem de forskellige trin af de forberedelser, der går forud for tilberedningen. Bl.a. er det vigtigt at sværen er skåret helt igennem og at saltningen foregår korrekt. Det er også vigtigt at stegen ligger lige i bradepanden, for så er der større sikkerhed for, at sværen bliver sprød. Du får også vist hvordan du placerer og bruger et stegetermometer under tilberedningen og meget mere. 

Video: Tilberedning af flæskesteg af svinekam

Video: Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg af svinekam

Videoen guider dig gennem de forskellige trin af de forberedelser, der går forud for tilberedningen. Bl.a. er det vigtigt at sværen er skåret helt igennem og at saltningen foregår korrekt. Det er også vigtigt at stegen ligger lige i bradepanden, for så er der større sikkerhed for, at sværen bliver sprød. Du får også vist hvordan du placerer og bruger et stegetermometer under tilberedningen og meget mere. 

Video: Tilberedning af flæskesteg af svinekam

Lad børnene stege flæskesteg

Vi har udarbejdet en opskrift med børnevenlig fremgangsmåde, som fører børnene gennem opskriften trin-for-trin til en sikker succes. Flæskesteg er en stor børnefavorit, så hvorfor ikke lade børnene selv få lov til at lave den næste flæskesteg af svinekam med sprød svær og med traditionelt tilbehør.

Børnenes flæskesteg 

Lad børnene stege flæskesteg

Vi har udarbejdet en opskrift med børnevenlig fremgangsmåde, som fører børnene gennem opskriften trin-for-trin til en sikker succes. Flæskesteg er en stor børnefavorit, så hvorfor ikke lade børnene selv få lov til at lave den næste flæskesteg af svinekam med sprød svær og med traditionelt tilbehør.

Børnenes flæskesteg 

Brug stegetermometer

Det er nemmest at måle den korrekte centrumtemperatur, hvis stegetermometerets spids placeres i midten af kødstykket, og hvis der steges ved lav temperatur, f.eks. 100 grader. Mål eventuelt ind til midten oven på kødstykket, og marker dernæst med en finger, hvor langt termometeret skal stikkes ind.

Stik termometerets spids ind i siden af kødstykket. Stikker man det ind i kødet forfra, gennemhuller man halvdelen af kødskiverne. Fra toppen er heller ingen god løsning. Man risikerer, at termometeret kommer i karambolage med ovnens grillelement.

Stegetermometre kan ikke bruges i kød med 'fedtlommer' og ben, da det vil give misvisende resultater. Termometeret skal stikkes i reelt kød eller et ensartet produkt som fars for at give brugbare resultater.

Man kan sagtens slukke for ovnen eller skrue op eller ned for temperaturen, hvis det går for hurtigt eller langsomt med at nå den ønskede centrumtemperatur.

Vær opmærksom på, at temperaturen i kødet stiger, hvis man pakker kødet ind efter stegning og lader det hvile. Jo højere ovntemperatur, jo mere stiger temperaturen i kødet. Kød behøver ikke at hvile efter stegningen, men man kan gøre det, hvis det passer ind i ens arbejdsrutiner, eller hvis det er blevet færdigt for tidligt.

Husk at et stegetermometer er den bedste sikkerhed for saftigt kød, når man steger magert kød. Vælg et stegetermometer, hvor du selv kan bestemme centrumtemperaturen. Stegetermometre der er indstillet til kødtyper giver alt for høj temperatur til svinekød.

Brug stegetermometer

Det er nemmest at måle den korrekte centrumtemperatur, hvis stegetermometerets spids placeres i midten af kødstykket, og hvis der steges ved lav temperatur, f.eks. 100 grader. Mål eventuelt ind til midten oven på kødstykket, og marker dernæst med en finger, hvor langt termometeret skal stikkes ind.

Stik termometerets spids ind i siden af kødstykket. Stikker man det ind i kødet forfra, gennemhuller man halvdelen af kødskiverne. Fra toppen er heller ingen god løsning. Man risikerer, at termometeret kommer i karambolage med ovnens grillelement.

Stegetermometre kan ikke bruges i kød med 'fedtlommer' og ben, da det vil give misvisende resultater. Termometeret skal stikkes i reelt kød eller et ensartet produkt som fars for at give brugbare resultater.

Man kan sagtens slukke for ovnen eller skrue op eller ned for temperaturen, hvis det går for hurtigt eller langsomt med at nå den ønskede centrumtemperatur.

Vær opmærksom på, at temperaturen i kødet stiger, hvis man pakker kødet ind efter stegning og lader det hvile. Jo højere ovntemperatur, jo mere stiger temperaturen i kødet. Kød behøver ikke at hvile efter stegningen, men man kan gøre det, hvis det passer ind i ens arbejdsrutiner, eller hvis det er blevet færdigt for tidligt.

Husk at et stegetermometer er den bedste sikkerhed for saftigt kød, når man steger magert kød. Vælg et stegetermometer, hvor du selv kan bestemme centrumtemperaturen. Stegetermometre der er indstillet til kødtyper giver alt for høj temperatur til svinekød.

Rester af svinekam

Rester af svinekam kan de bruges i mange sammenhænge fx i nye lækre retter.

Flæskestegssandwich

Biksemad

Svinekam med tunsauce

 

 

Rester af svinekam

Rester af svinekam kan de bruges i mange sammenhænge fx i nye lækre retter.

Flæskestegssandwich

Biksemad

Svinekam med tunsauce